Το Q - S είναι ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας πολλαπλών επιπέδων για συγκεκριμένα τρόφιμα (κρέας & προϊόντα κρέατος, πουλερικά, φρούτα, λαχανικά, πατάτες) το οποίο περιλαμβάνει τον έλεγχο όλης της διαδικασίας, από την παραγωγή μέχρι και την πώληση των προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα φρούτα / λαχανικά /πατάτες, το σύστημα ποιότητας QS περιλαμβάνει την καταχώρηση όλων των καλλιεργητικών στοιχείων του παραγωγού, των στοιχείων της συγκομιδής, της μεταποίησης, τη χονδρικής και λιανικής πώλησης.
Ενώ όσον αφορά στο κρέας/ προϊόντα κρέατος / πουλερικά το σύστημα ποιότητας QS περιλαμβάνει την καταχώρηση στοιχείων από τις ζωοτροφές μέχρι τη λιανική πώληση.
Απευθύνεται - Σε εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας, κρέατος ή/και προϊόντων κρέατος, πουλερικών, ζωοτροφών, φρούτων, λαχανικών, πατάτας που ενδιαφέρονται να διεισδύσουν σε αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα στη Γερμανική αγορά.
Ισχύς - Διεθνώς αναγνωρισμένο.
Πως ωφελείται η πιστοποιημένη επιχείρηση:
-
Δημιουργία ευκαιριών διείσδυσης σε απαιτητικές διεθνείς αγορές (κυρίως της Γερμανίας), μέσω της διασφάλισης των προαπαιτούμενων ασφάλειας και ποιοτικής διαχείρισης,
-
Απόδειξη συμμόρφωσης με ειδικές απαιτήσεις για την ασφάλεια, νομιμότητα και ποιότητα των τροφίμων που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις οι οποίες επεξεργάζονται ή/και συσκευάζουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα και συνεπαγόμενη αποδοχή (ticket to trade) ειδικά στη Γερμανική αγορά,
-
Βελτίωση της εικόνας και της αξιοπιστίας της επιχείρησης καθώς αποδεικνύεται επίσημα η σημασία που δίνει η επιχείρηση στην ιχνηλασιμότητα και τη διαφάνεια,
-
Αύξηση πωλήσεων, καθώς λόγω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης σε θέματα ποιότητας τροφίμων, πολλοί τελικοί καταναλωτές αναγνωρίζουν το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου (και το αντίστοιχο σήμα του) και επιλέγουν συνειδητά προϊόντα που υπόκεινται σε αυτό.